Rakományrögzítő

Rakományrögzítő

A rakományrögzítő közismert néven spaniferek a szállítmányozásban, az kamionok platóján a felrakodott áruk biztonságos, elmozdulás mentes rögzítésére szolgálnak. A rakomány megfelelő rögzítése kötelező. Nem csak azért, mert a hatóság vaskos bírsággal honorálja a rakomány rögzítetlenségét, hanem a személyes és a forgalomban résztvevő többi szereplő biztonsága miatt is. A megdőlő, leboruló rakomány baleset és életveszélyes. De a legjobb esetben is óriási anyagi kárt tud előidézni.

Fajtái

sokféle spanifert lehet kapni a szabad piacon. A legegyszerűbb háztartási mérettől a legprofesszionálisabb sok tonna szakítószilárdságig.  A legegyszerűbb spaniferek leginkább utánfutókon, nem professzionális felhasználásra, kis távolságokra szállított háztartási áruk rögzítésére alkalmas. A professzionális rakományrögzítő hevederek, bevarrt minőség és gyártmányazonosításra alkalmas címkével vannak ellátva. Ezek a bevarrt címkék garantálják az európai megfelelőséget és a megadott szakítószilárdság valósságát.

Méretek

Hosszúságban és teherbírásban is sokféle heveder kapható. Szakítószilárdságban 1 -2- 4-5 tonnás verziók kaphatók. Hosszban 4, 6 és 8 méteres változatban kaphatók.

Hogyan néz ki a rakományrögzítő

A spanifer két részből áll. A feszítő, spanoló racsnis eszközből, mely egy rövid hevederrel és egy acél kampóval van egybeépítve, illetve a hevederszalagból, mely egyik vége acélkapós szintén, a másik vége heveder.

Használata

Első ránézésre nem is egyszerű, de igen hamar elsajátítható. A plató rögzítési pontjába be kell akasztani a hevederes rész kampóját. A hevedert át kell vetni a rögzítendő rakományon keresztirányban. A túloldalon a racsnis szerkezetbe kell fűzni a hevedert, át kell húzni míg kicsit meg nem feszül. Ezután a racsnis szerkezettel olyan feszességre kell állítani, hogy a rakomány elmozdulás mentes legyen. Ugyanakkor vigyázni kell a rakomány sértetlenségére, ehhez egyéb élvédők beszerzését és használatát javasoljuk.

Hívjon bennünket az aktuális árakért és készlet információért!

Az ország egész területére szállítunk következő munkanapi kiszállítással.

Mind a(z) 6 találat megjelenítve